Síla myšlenky, moje víra a proč mi to všechno funguje

16.05.2021

"Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit." Paulo Coelho

 

Síla myšlenky

To ,co vysíláme do vesmíru, se nám také vrací. A o tom to celé je. Moje oblíbené motto "Karma has no deadline" v překladu znamená, že karma nemá žádné finální datum, ale jednou nás dožene. Jednou se nám naše činy vrátí, dobré, ale i ty špatné. Ať už to vysíláme formou přání, slovy, výkřiky, gesty nebo jen pouhou myšlenkou, ta energie ve vesmíru, ta síla, která nás všechny přesahuje to všechno chytá, vidí, slyší, zapisuje. A nakonec nám to stejnou mincí oplatí. Pokud budeme optimističtí, připustíme si jen to dobré, budeme přát štěstí nejen sobě a svým blízkým, ale všem lidem, budeme se starat jeden o druhého, budeme pokorní a hlavně, budeme to myslet UPŘÍMNĚ, vše se nám vrátí. Moc doporučuji podívat se na film "Tajemství" a přečíst si knížku "Jak si správně přát". Je to takový začátek této Vaší nové víry. Toho, jak a co vysílat do vesmíru, jak tomu vesmír porozumí a jak se Vám to může vrátit. Ne vždy je to tak, jak na první dobrou chceme, protože vesmír chápe spoustu věcí jinak. Např. jedna moje kamarádka si na svůj Vision Board nalepila minci (jako symbol bohatství), mince byla opravdu jako symbol, byl to nějaký starý šilink a víte, co se stalo? Ona našla skoro každý měsíc nějakou starou minci!:D Vesmír je v tomto opravdu jako tříleté dítě, které potřebuje opravdu přesnou formulaci, až je to někdy velmi vtipné. Sám člověk by tohle prostě nevymyslel.

 

Alchymista

Znáte knihu Alchymista? Je krátká, je čtivá a vlastně nic moc náročného. Je v ní ale spousta krásných myšlenek a citátů, které Vás donutí k zamyšlení a které najednou chcete aplikovat i ve svém životě. Příběh není nijak obsáhlý a vlastně ani ničím nový nebo překvapivý, přesto byla tato kniha řadu let bestsellerem. Proč? Osobně si myslím že proto, že lidi potřebují VĚŘIT. A o tom je celý tento článek. Věříte sami v sebe? Věříte svým přáním, vizím a cílům, ať už jsou sebevětší a sebebláznivější? A stojíte na té správné cestě k jejich uskutečnění? Ještě ne tak docela? Tak to pojďme změnit! Protože cokoliv si dokážete představit, to si také dokážete splnit. Je to tak.

 

Můj první Vision Board

Bylo to před třemi lety, kdy jsem si poprvé vytvořila svůj první Vision Board - svoji nástěnku snů, vizí, přání a cílů, které jsem pro daný rok měla. Prostudovala jsem si jak na to, přečetla kdejaký článek a cizí zkušenost a prostě se do toho pustila. Moc mě to (jako kreativní dušičku) bavilo, lepila jsem si různé obrázky a citáty a dávala tam páté přes deváté, co mě napadlo. Ve finále byl výsledek moc krásný, i když s odstupem času vím, že některá přání byla vlastně protichůdná (např. obnovit lásku ke koním a otěhotnět - cválat někde na koni v šestém měsíci asi není úplně to pravé ořechové, že..:D). Jenže co bylo velkým překvapením, že to opravdu fungovalo! Já si ta přání skoro všechna splnila! Nebudu lhát, když řeknu, že z 90% se mi povedlo své cíle dosáhnout a svá přání splnit. Záměrně nepíšu "se mi splnilo", protože takto to opravdu nefunguje. Přejete si, píšete si svá přání, tvoříte nástěnku snů - ale dalším (a nejdůležitějším!!!) bodem je, začít na tom všem skutečně MAKAT. Můj letošní Vision Board? Skoro z poloviny hotovo! Ano, ano, ano! I přes tu šílenou dobu, která se děje kolem nás i v nás, i přes to, že některé věci nejsou dostupné, i přes to všechno se dají dělat velké věci. Krásné věci. A s láskou.

 

Závěrem

Nejvíce síly, víry a odhodlání cítím v józe v pozici bojovníka č.2. Ani nevím čím to, ale pokud se v pozici uvolníte, ale přesto jste v určitém "pnutí", nasměřujete svůj pohled přesně přes ukazováček a prostředníček a díváte se odhodlaně vpřed, tak nějak cítíte, že není cesty zpět. Že už se nemůžete a nechcete vracet, neustále dělat chyby a poučovat se z nich, nekoukat se zpět a vlastně ani do stran, protože jediná správná cesta je ta před Vámi. Ta, kterou jste si sami vybrali. Najednou máte jasno. Jasnou vizi, obraz budoucnosti, směr toho, kudy budete ubírat svoji energii a najednou se začnou dít věci. Vaše přání už si nebudete psát jen na papírek, lepit na nástěnky a donekonečna je barvitě líčit Vašim kamarádkám (které už mnohdy jen ze slušnosti přikyvují). Už ne. Teď si své sny začnete skutečně PLNIT. Tak co, jdete do toho se mnou?:)

Síla myšlenky, moje víra a proč mi to všechno funguje

joga Mikulov