Ohlédnutí se za Jógovým festivalem č.4 v Mikulově - 25.9.2021

10.10.2021

Proč, prosím Tě, pořádáš jógový festival???

Mno, věc se má tak...Sama jsem na pár takových větších akcích byla a i když jsem zpočátku nechápala, proč v tak velké míře, když jóga je trochu o něčem jiném, vždy jsem se tam cítila hrozně dobře. Krásná energie, program, nové věci, lidé, zážitky....nové zkušenosti, lektoři, praxe...nové kamarádství, obchůdky a zajímavosti ze světa jógy....dárečky, sdílení, dobré jídlo.

Dostupnost toho všeho na jednom místě mě doslova uchvacovala! A pak jsem se bavila s jednou jogínkou a ta mi řekla: "Mno jo, škoda že se tyhle akce konají vždycky někde daleko, v Brně nebo v Praze, tam já se asi nikdy nedostanu....". Cvak, blik, žárovička! A bylo to! Já uspořádám jógový festiválek u nás! Ano! Hlavním a prvotním záměrem akce tedy bylo, zprostředkovat špičkové lektorky, zajímavé a nové druhy lekcí a krásnou atmosféru s doplňkovým programem a dobrým jídlem pro všechny jogíny a jogínky jihomoraváky.

 

Člověk míní a Bůh mění (rozuměj v mém případě příroda-energie-vesmír:))

Jsem od přírody plánovací typ, navíc povoláním projektový manažer, takže něco naplánovat a zorganizovat je pro mě hračka. Jenomže, když něco takhle velkého organizujete poprvé, sem tam narazíte...Začala jsem dávat do kupy program, lektorky, místo, jídlo....Chvílemi se to zdálo až moc jednoduché. Chvíle mi jsem si naopak říkala, proč? Proč jsem se zase pustila do něčeho takového?! Taková klasika.:) Někdo Vám odřekne účast na poslední chvíli, tři dny před akcí vybouchne catering, řešíte, kolik lidí dát jako maximum, aby nebylo přecpáno a všichni se cítili dobře....A v mém případě ještě vymýšlíte, CO navíc byste mohli připravit, aby to stálo za to. Nějaké soutěže? Masáže? Couching? Tombolu? Ne, já sama si tu práci rozhodně neulehčuji.:))

Ale obecně mám v životě "štěstí" na skvělé lidi, pár lektorských kontaktů v kapse a akce byla na světě! Celé jsem to tak nějak pro-organizovala, lítala sem tam s aroma sprejem, zařizovala catering a nákupy, repráky a hudbu, snažila se alespoň chvíli si popovídat s lektorkami a jógujícími atd. atd. A najednou bylo po akci. A já, plná energie, jsem si říkala - WOOW! To byl ale šrumec! A to já přece miluju!!! Lektoři spokojení, lidé spokojení. Co víc si přát...Děkuji vesmíre, rodino, můj muži, přátelé!

Letos se konal již 4.ročník Jógového festiválku v Mikulově a věřte nebo ne, hned na druhý den jsem si do mobilu sepsala koncept a tipy na příští ročník.:) Protože když Tě něco baví, najdeš si cestu. Mno a když ne, najdeš si výmluvu. Tak to prostě je. Letošní ročník byl zaměřen na nás ženy, naši ženskost a ženství a tedy mým letošním záměrem bylo, aby se každá žena cítila po akci jako bohyně. Aby ji v sobě (znovu)nalezla a již nikdy ji nenechala odejít.

 

Poděkování, vděčnost a láska

Ráda bych na tomto místě poděkovala všem, kdo se akce zúčastnili. Všem návštěvníkům, mým milovaným lektorkám, všem prodejcům a hlavně, všem sponzorům akce, kterých bylo letos požehnaně a já jsem za to neskutečně vděčná. Člověk je tvor, neustále usilující o zlepšení a tak i já jsem letos chtěla nabombené dárečky pro jógující, pro lektorky a hlavně do naší krásné tomboly, jejíž výtěžek pomáhá útulku Home4Pets, odkud máme my našeho vysněného chlupáče. Obepsala jsem několik firem, se kterými mé srdce souzní, kterým není jedno to, co se děje na naší planetce Zemi a kteří dělají svoji práci srdcem. Firmy, se kterými mám osobní zkušenost, kde jsem měla možnost být na prohlídce přímo ve výrobně (Sonnentor a Saloos), vinaři, kteří dělají svou práci poctivě a srdcem, nejen pro výdělek, ale s úctou k tradici. A firmy, jejichž výrobky používám já sama v hojné míře již několik let (všichni jmenovaní:)).

Obrovské díky: Havlíkova Apotéka, Pure Fiji, Weleda, Saloos, Sonnentor, Damodara a Tierra Verde.

K akci se připojilo i několik místních vinařství, které věnovali vínka pro lektorky a do tomboly a to je prostě spolupráce snů! Vždy jsem chtěla být someliérka:)) Tak snad, třeba, jednou...

Velké díky: Vinařství Sonberk, Vinařství Zámečník, VILAVIN, Nové Vinařství Drnholec, Víno Volařík, Víno Srholec, Vinařství Vinofol a Víno Jarmila.

Dále pak děkuji městu Mikulov a Báře Koubkové za dárečky do tomboly. Samozřejmě i Gymnáziu Mikulov za pronájem prostorů ke konání akce.

A v neposlední řadě děkuji všem přátelům za pomoc a podporu, svojí skvělé rodině a svému nejúžasnějšímu manželovi za všechno.

Často slýchávám od lidí, že dnešní svět je takový nějaký divný a pokřivený, Moc uspěchaný, jede se moc na výkon. Lidi že chtějí stále víc a víc materiálna. Že se ze světa vytrácí láska. Že jsou lidé na sebe zlí, nepomáhají si, nic nedělají nezištně, neexistuje bezpodmínečnost a pokora. Nepoužívá se tak často Prosím a Děkuji....Mno a ta dnešní mládež, že jo..

Já si to ale nemyslím.

Já si myslím, že LÁSKA JE!

A že jí je spousta, pokud člověk dokáže být vděčný i za to málo, co v životě má, je schopný si do života přitáhnout vše ostatní, co si přeje. Stačí jen trochu pokory a víry. Víry v dobro. Myslím, že vydařená akce, hřejivý pocit na konci dne a Vaše spokojené zprávy a feedbacky jsou důkazem toho, že když něco děláte srdcem, lidé poznají ten rozdíl a připojí se. Připojí se ke vzájemnému sdílení lásky, i když to může teď vyznít opravdu ezo-klišé-psycho-sluníčkovo trapně.:) Ale je to tak. Jako kolektiv máme ohromnou sílu. Myslím, že ty pozitivní vibrace, které vycházeli dne 25.9.2021 právě z Mikulovského Gymnázia byly cítit.

Jak říká jeden můj oblíbený citát: "Pokud chcete jít rychle, jděte sami. Pokud chcete dojít daleko, jděte spolu."

DĚKUJU! A těším se na příště!

S láskou, D.

 

Ohlédnutí se za Jógovým festivalem č.4 v Mikulově - 25.9.2021

joga Mikulov